Rossum Schoon

26 april organiseert de Dorpsraad samen met ROVA de jaarlijkse schoonmaakactie met de jeugd: Rossum Schoon!

Rossum schoon 2017 - groep 8
Op dinsdag 9 mei hebben de leerlingen van groep 8 van de basisschool de fietsroutes van volgend jaar alvast verkend. Gewapend met gele hesjes, prikstokken en vuilniszakken wel te verstaan.

Enkele vrijwilligers uit het dorp, waaronder een aantal aanwonenden van de bekende fietsroutes, konden uit eigen hand vertellen wat er zoal langs de weg wordt gevonden.
De ene groep heeft allerlei soorten blikjes gevonden, de andere groep vooral vele soorten chipszakken. Het resultaat kon de meneer van de ROVA precies wegen: 35 kilo is er in 2 uurtjes tijd opgehaald!

Rossum is weer schoon, met steun van ROVA en de gemeente. Prima samenwerking, waardevolle les, enthousiaste kinderen en een schoon buitengebied.

Dank aan alle kinderen, juffen en vrijwilligers. Wat ons betreft weer graag weer tot volgend jaar!