Zorg en welzijn van de inwoners van ons dorp en haar buurtschappen is belangrijker dan ooit. De projectgroep Zorg & Welzijn zet zich in voor jongeren, ouderen en minder validen: samen met verschillende verenigingen en organisaties.

Uit de enquête van de projectgroep Zorg & Welzijn is gebleken dat er vooral animo is voor:
  • Bingo
  • Bloemschikken
  • Handwerken
Het eerste wat we al concreet kunnen maken, is het starten met de handwerkclub. Dit door samenwerking met WOLIK*. De patronen, het wol en de naalden liggen voor u klaar. Uiteraard is er ook een lekker kopje koffie of thee met wat lekkers. Bent u een liefhebber van handwerken of bent u gewoon nieuwsgierig? Meld u aan! Deelname is kosteloos. Doet u mee? Meld u aan bij: Christel Weusthof Tel: 06 – 4300 2229 Mail: christelweusthof@live.nl
Projectgroep Zorg & Welzijn, bestaande uit Ouderencontact, de Zonnebloem, ZijActief en Dorpsraad Rossum, Lemselo & Volthe merkten dat hier behoefte naar is. Zij hebben dit aangedragen bij het Oranje Comité en de Ondernemersvereniging Rossum (OVR) als doel voor de jaarlijkse veiling van het vaatje kersen tijdens de Kermix. Tijdens de veiling is er maar liefst € 5700,00 opgehaald voor dit geweldige doel! Op dit moment wordt de verdere aanschaf van de duofiets door de projectgroep in gang gezet. Bedankt Rossum!
vrouw met hond

Oale leu & andermans hond

Wilt u meer sociaal contact?
De hond van een ander kan daarbij helpen.

duofiets

Ros van Rossum duofiets

De duofiets staat ter beschikking van iedereen uit Rossum, Lemselo en Volthe die slecht ter been is.

aed

AED's in de buurt

Een overzicht van de locaties van de AED’s in Rossum, Lemselo en Volthe