voortgang Thijplein

Herinrichting – Nieuwsbrief Lansink Wegenbouw

 Hieronder vindt u de inhoud van de nieuwsbrief van Lansink Wegenbouw. – redactie Dorpsraad

Thijplein te Rossum 

Wij, Lansink Wegenbouw, zijn bij u in de omgeving bezig met werkzaamheden aan het Thijplein te Rossum. Binnenkort zal bij u in de omgeving gestart worden met de volgende fase van onze werkzaamheden aan. In deze brief informeren wij u wat er gaat gebeuren bij u in de buurt. 

De werkzaamheden 

Het Thijplein zal opnieuw ingericht worden. De bestaande indeling van het Thijplein wordt aangepast. Eerst wordt de bestaande verharding opgebroken en de groenstroken worden gerooid. Vervolgens zal een nieuwe verharding aangebracht worden. Daarnaast zullen er ook nieuwe groenvakken aangelegd worden. 

Wat betekent dit voor u? 

Momenteel zijn wij bezig met bestratingswerkzaamheden in de eerste fases rondom de kerk. De bestratingswerkzaamheden nabij de kerk zijn nagenoeg afgerond. Op maandag 30 oktober starten wij met werkzaamheden in fase 4. We verwachten, mits onder andere de weersomstandigheden het toelaten, de werkzaamheden op vrijdag 8 december af te ronden. In figuur 1 hieronder is het werkgebied van fase 4 paars gearceerd: 

voortgang Thijplein

Figuur 1, Het werkgebied van fase 4 is paars gearceerd 

Grenst uw pand aan het werkvak, dan is het niet mogelijk om met de auto uw woning of pand te bereiken. Te voet of met de fiets is het wel mogelijk om uw woning of pand te bereiken. 
Basisschool De Kerkewei is bereikbaar vanaf de Kerkewei. De Kerkewei is te voet toegankelijk vanaf de Korhuislaan en via het hofje Kerkewei. 
Grenst uw pand aan een werkvak, dan zult u van de werkzaamheden enige overlast ondervinden. Dit kunnen wij helaas niet voorkomen. Het kan zijn dat u tijdens de werkzaamheden soms enkele minuten moet wachten of u verzocht word een bepaalde route te volgen. Veiligheid staat voorop. Wij proberen hier in ons werk rekening mee te houden. 

Parkeren tijdens de werkzaamheden 

Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk om uw auto in het werkvak te parkeren. Het vrij te houden werkgebied is in figuur 1 paars gearceerd. Wij verzoeken u om vanaf maandag 30 oktober 07:30 uur uw auto buiten ons werkgebied in de omgeving te parkeren. Een mogelijkheid om uw auto te parkeren kan bijvoorbeeld aan de Boschweg of verderop in de Thijstraat. 

Vragen/klachten/opmerkingen 

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met Lansink Wegenbouw. Dit kan heel eenvoudig, op de volgende manieren: 

  • Tijdens de gehele uitvoeringsperiode kunt u contact opnemen met onze uitvoerder Tom ter Beek. Hij is regelmatig op het werk aanwezig en hij is van maandag tot en met vrijdag tussen 7:30 en 16:30 bereikbaar op het volgende telefoonnummer: 
  • 06 – 51 23 36 52. 
  • Tevens kunt u contact opnemen met de gemeente Dinkelland. Uw contactpersoon binnen de gemeente is Klaas Klarenberg. Hij is bereikbaar op het volgende telefoonnummer: 06 – 50 25 21 86. 
  • Natuurlijk mag u ook altijd onze medewerkers aanspreken als zij in uw straat aan het werk zijn. 

Veel gestelde vragen 

Wanneer wordt er gewerkt? 

Er wordt van maandag tot en met vrijdag gewerkt, van 7:00 tot 16:30. In het weekend en op nationale feestdagen liggen de werkzaamheden stil. 

Kunnen de hulpdiensten mij nog wel bereiken? 

Uw veiligheid staat voorop! Alle panden blijven daarom altijd bereikbaar voor politie, brandweer en ambulance. De brandweer houdt ook toegang tot hulpmiddelen als bluskranen en riolering. Tevens informeren wij de hulpdiensten over onze werkzaamheden en de daarbij behorende wegafzettingen en verkeersmaatregelen. 

Waar plaats ik de huisvuilcontainer als de straat is afgesloten? 

Tijdens de werkzaamheden is het belangrijk dat u uw afvalcontainer aanbiedt aan de uiteinden van de afzetting op een plek waar de vuildienst deze kan legen. Indien nodig kunnen wij u hierbij assisteren, geeft dit gerust aan bij onze uitvoerder via t.terbeek@lansink-wegenbouw.nl of telefonisch via 06 – 51 23 36 52.